Welkom

Welkom op de blog van Quiltster Liesbeth

zondag 25 maart 2012

planten

Allereerst heb ik een huis gebouwd, maar dat hadden jullie al gezien. Daar moet toch wel wat bijkomen, anders wordt het maar een saaie boel.
Ja hoor. Er is een boompje te voorschijn gekomen en de pot waar hij in komt te staan, is er ook al. Alleen het borduurwerk zal nog een tijdje moeten wachten.
Ik ben al iets verder met appliqeren, maar dat houden jullie nog te goed.

zaterdag 17 maart 2012

bouw-project

Dit wordt het dan.
Ik ga een quilt maken uit het boek Tilda's hus en het zal niet zo'n grote quilt worden. Jaren geleden heb ik dit boek gekocht en ik vond deze quilt altijd al leuk. En laatst kwam ik dus het stof hier voor tegen.
Ik heb al een stuk van een huis gemaakt, maar ga ook verder met mijn diamantjes. Het andere tussenproject staat stop, want dat vond ik te saai. Komt wel een andere keer weer aan de beurt.

donderdag 8 maart 2012

stof foto's

Dit zijn nieuwe foto's van het stof wat ik gisteren gekocht heb. Nu komen de kleuren veel beter over.
Ik ben vandaag al begonnen met snijden en kwam er achter, dat ik een van de stoffen 5 cm te weinig heb gekocht. Nu kom ik dus niet uit. Zal morgenmiddag even bellen en dan kan Gerry dat voor me mee nemen, want zij is morgenmiddag daar. En een stofje was ik helemaal vergeten.
Gelukkig zie ik Gerry volgende week weer voor de quiltbee.
Als je op de foto's klikt, zie je ze veel beter.


woensdag 7 maart 2012

leuke middag

Vanmorgen rond 11.30 uur kreeg ik ineens zin om er uit te gaan. Wat houdt me tegen: poetsen loopt niet weg en morgen is er ook nog een dag.
Dus mijn schoonzus Maria opgebeld en zij belde Gerry op. Alles werd geregeld en vanmiddag zouden we samen naar Zuid-Limburg gaan. Allereerst zijn we naar de Oliemolen in Heerlen gegaan (via omwegen). Helaas bleek dat de winkel nu alleen nog maar op donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. Was wel even een teleurstelling. Maar gelukkig hadden we ook nog The Log Cabin in het verschiet. En ja hoor, ik was weer verkeerd afgeslagen. Gelukkig hebben we de winkel toch gevonden. En ik ben geslaagd met stof voor een nieuwe quilt. Ik kon dit heel moeilijk laten liggen. Gelukkig ben ik niet de enige die iets gekocht heeft.
Voor mij zijn dit kleuren die ik normaal niet koop, maar toch zo mooi.
En ik ga er iets van maken uit een quiltboek van Tilda.
Hoe vinden jullie de stofjes.
Batterij van het fototoestel was bijna leeg, maar de kleuren zijn veel frisser. Zal deze foto dan ook binnenkort vervangen door een nieuwe foto.

zondag 4 maart 2012

hoogte- en laagtepunt

Misschien wordt het een beetje eentonig, maar ik ben de laatste weken flink bezig geweest met de "Quilted diamonds".
Inmiddels heb ik de top en onderkant bereikt, dus de hoogte is er al. Alleen de breedte is er nog niet.
Het is heerlijk om te zien hoe deze quilt groeit. Het vastmaken van de blokken aan het geheel is best veel werk, maar gelukkig is het al een mooi groot geheel geworden (vind ik zelf).
Gelukkig was mijn man bereid om wat foto's te maken en hier komen ze dan. Als je de eerste twee foto's onder elkaar zet, vormen ze samen het geheel. Er onder zit een foto in zijn totaal, maar deze wordt dus kleiner afgebeeld.