Welkom

Welkom op de blog van Quiltster Liesbeth

zondag 30 januari 2011

Mariners compass

Ben nu ook aan een Mariners Compass quilt bezig. Mijn man is me aan het leren hoe ik zelf een foto kan maken en deze kan bewerken en op internet kan zetten.  Dus hierbij een van de foto's van de Mariners Compass stukken.

donderdag 27 januari 2011

quilten

Het eerste begin van quilten dateert al van bijna 30 jaar geleden. Met het krijgen van 3 kinderen (2 jongens en 1 meisje) is het toen blijven liggen tot ongeveer 10 jaar geleden. Mijn schoonzus wilde namelijk naar een beginners-cursus quilten. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen.
Dit heeft al vele werkstukken tot gevolg gekregen. Velen zijn al te bewonderen geweest op het prikbord en het Costa-forum.
Binnenkort zal ik deze nog een keertje tonen op dit web-log.
Op dit moment ben ik met twee projecten bezig, namelijk de "Quilted diamonds" en de "Mariner's Compass".

Normaal gesproken werk ik het liefst aan een werkstuk, maar dat word me te eentonig, aangezien het eerste werkstuk bestaat uit 180 blokken.
De compass en diamonds zijn alle twee paper-piecing quilts, maar ik gebruik heel andere stoffen voor beide quilts. De eerste quilt bestaat namelijk uit Thimble-berries en Andover stoffen en de tweede uit Batik stof. En dat geeft een heel ander effect.
Daarvan zal ik binnenkort een foto laten zien. Eerst een foto van de Quilted diamonds.

woensdag 26 januari 2011

Eerste bericht.

Dit is het begin van mijn blog over quilten. Hoop dat er nog veel gaat volgen.